lauantai 3. toukokuuta 2014

Nobody else needs to know where we might go

Lomaterveiset täältä ! Tää ensimäinen lomaviikko alkoi kivasti kun Susanna tuli etelästä meille pariksi päiväksi. Maanantai vietettiin täällä mun lande-elämää ihmetellen ja leivottiin kans mokkapaloja (jotka onnistu erityisen hyvin vaikka itse sanonkin) joista hostit tykkäs kans :) Nyt mun sitten pitäs kääntää se resepti ranskaksi, saa nähä muistanko niitä pieniä muutoksia joita tehtiin, meil oli nimittäin kunnon masterchef-hetki host-isän keittiössä.

tässäpä nää (päällä mantelilastuja, nonparellit oli kadonnu kaapista)
Tiistai pyhitettiin Lyonin vierailulle. Host-mummi, joka asuu Lyonissa ja on nyt mun ja host-siskon kanssa kotona (host-isä Jenkeissä ja host-äiti Marokossa tällä hetkellä), halusi käydä kotonaan et saatiin sit kyyti aamulla Lyoniin. Saavuttiin siinä 11 aikoihin ja alettiin toteuttaa maanantaina laadittua toimintasuunnitelmaa. Ensimmäinen kohde oli keskusta ja Place Bellecour -aukio. Nyt on siis taas vaihteeksi luvassa kuvia Lyonista...se on vaan niin kaunis kaupunki !



tuli totaki sit kokeiltua !

Rue de la République-ostoskadun karuselliajelun jälkeen suunnattiin vanhaan kaupunkiin tarkotuksena kiivetä kattomaan Fourvièren basilikaa ja sieltä avautuvia näkymiä.



Kaikki sujui hyvin kunnes todettiin että sinne ylös kukkulalle vievä köysiratahissijuttu oli rikki tai jotain ja päädyttiin sitten kiipeämään ylös kävellen..


Kun vihdoin päästiin perille näköalatasanteelle niin kyllähän ne näkymät oli sen kiipeemisen arvoset ! Kävin siellä ekan kerran sillon syyslomalla lokakuussa Linnean ja parin muun vaihtarin kanssa, pelottavaa että siitäkin on jo melkeen puol vuotta..


Alas tultiin samaan tapaan kävellen kun kerran oltiin päästy vauhtiin, onneks löydettiin nopeempi reitti ja päästiin vanhaan kaupunkiin hyvin ansaitulle lounaalle.





Lounaan jälkeen otettiin suunnaksi Part Dieun ostoskeskus ja vietettiin siellä loppupäivä junan tuloon asti. Oli hyvä päivä, onneks sattu myös hyvä sää :)

Keskiviikkona Susanna sitten otti junan takas etelään, oli kyllä ihan mahtavat pari päivää ! Seuraavan kerran nähdään ilmeisesti kesäkuussa YFU:n järjestämässä YES-lopetustapahtumassa..

Loppuviikko on kulunut rauhallisesti lenkkeillen ja skypettäen ja näinhän mä yhtä vaihtarikaveriakin. Oli vähän ikävä Suomen vappuperinteitä, mutta pääsen sit ens vuonna taas viettämään "oikein" ! Ranskassa 1.5. on työn juhlan päivä, jollon kukaan ei työskentele, ja kaikilla on oikeus kerätä metsistä kieloja ja myydä niitä pienen taskurahan saamiseksi. Yleensä esim. avioparit antaa toisilleen pienen kielokimpun lahjaksi, ja meiän keittiössäkin komeilee sellanen host-mummin ostama. Ens viikon sitten vietän luokkakaveri Johannalla, kun host-isä on siellä Jenkeissä ja host-äiti ja -sisko lähtee matkalle. Ollaan lähdössä Johannan perheen kanssa minimatkalle Etelä-Ranskan suuntaan, toivottavasti saan väriä pintaan !

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloista! Pitää itsekin katsastaa Lyon joskus. Ehkä voit lähteä joku kerta oppaaksi😉
    Tsemppiä ja isot halit. Pian nähdään!
    Kaija ja pojat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lyonin oppaaksi lähden koska vaan ;) terveiset sinne !

      Poista