lauantai 15. maaliskuuta 2014

(Hiihto)loma

Tänä vuonna mun hiihtoloma on ollut aika erilainen verrattuna siihen mitä se yleensä Suomessa on. Hiihtoloman pituus on Ranskassa kaksi viikkoa kuten muidenkin lomien, mutta en laittanut monoja jalkaan ja tuntenut raikasta talvi-ilmaa kasvoilla kuten yleensä tapoihin kuuluu. Sen sijaan vietin viime viikon Pariisissa ja tän viikon alun Montpellierin seuduilla, näin paria luokkalaista ja tein projektia koulua varten. Ei oo ollut tekemisen puutetta :D

Viime viikon maanantaina otin tosiaan suunnaksi Pariisin ! Majoituin siellä host-äidin serkun ja tämän vaimon luona, olivat tosi mukavia ihmisiä. Olin saanut toivoa mitä haluaisin tehdä ja niin meillä oli sitten ohjelma viikkoa varten, ehdin nähdä vaikka mitä ! Pariisissa riittää vierailtavia paikkoja, oisin voinut jäädä sinne vaikka kuukaudeksi.. Laitan tästä lomakuvapläjäyksen (innokas turisti ilmoittautuu), tuli otettua taas ihan reippaasti kuvia kaikesta mahdollisesta.

Maanantaina siis saavuin Pariisiin, junamatka kesti siinä pari tuntia. Käytiin kävelemässä kuuluisalla Père-Lachaisen hautausmaalla, sää oli vähän ankea. Muuten aurinko paistoi joka päivä, jouduin loppujen lopuksi jopa poistamaan viikon aikana mun takista "turkisvuoren" kun oli niin kuuma.

Tiistai vietettiin Versaillesin linna ja sen puistoalue kiertäen. Tuli käveltyä kivasti, mutta oli se sen arvoista vaikuttava paikka !





kuuluisa peilisali

Keskiviikkona suunnattiin aamupäivällä Île de la Citén alueelle eli tuli nähtyä Notre Dame, Sainte Chapelle ja Pariisin Palais de Justice.

Sainte Chapelle ja Palais de Justice de Paris




Ranskassa on jo kevät vauhdissa



Lounaan jälkeen otettiin suunnaksi Panthéon, joka käytiin kryptia myöten läpi..

kaikkialla oli jotain kunnostustöitä, myös Riemukaari oli osittain valkoisen hupun alla

nähtiin myös ensimmäinen vilaus Eiffel-tornista
Torstaina käytiin Orsayn taidemuseossa, joka on etinen rautatieasema, ja kiivettiin Riemukaarelle ihailemaan maisemia (sniikattiin hissiin joten kiivettävää oli vähemmän)





La Défensen alue näkyvissä
Champs-Élysées
Perjantaina käytiin kattelemassa vähän kauppoja, bongailin suomalaisia ja illalla eräs sen mua hostaavan parin ystävä tuli syömään. Lauantaina sain nukkua pitkään, sit käveltiin vähän kaupungilla ja käytiin vielä yhdessä museossa, illalla mentiin ravintolaan syömään. Sunnuntaina olikin sit lähtö puoliltapäivin. Oli mahtava viikko, pääsin oikeen kunnolla tutustumaan Pariisiin, jossa oon käynyt kerran perheen kanssa siinä kuusi vuotta sitten.

Viime maanantaina nousin taas junaan, tällä kertaa suuntana Sète eli Susannan hoodit ! Oli tosi kiva taas nähdä, tää oli Susannan eka kerta puoleen vuoteen kun sai puhua suomea livenä :D Juna-asemalta lähtiessä huomas kyllä että oltiin vähän etelämpänä, sellanen lämpö ois tervetullut myös tänne mun seuduille. Kierreltiin siinä sitten Sèten kaupungissa, jossa Susanna käy koulua, ja myöhemmin illalla Susannan kotikylässä (joka ei kyllä ollut kovin kylämäinen kun mun omiin vertaa..). Tiistaina mentiin shoppailemaan Montpellieriin, nähtiin paria muuta vaihtaria ja kyllähän siinä jotain muutakin kun kauppoja tuli nähtyä. Illalla hyppäsin taas junaan, oli kivat pari päivää että kiitokset niistä, pitää nähdä vielä uudestaan ennen kesäkuuta ! :)



Sète
palmuja oli joka kulmassa..kelpais !
tuli merikin nähtyä, viime kerrasta onkin aikaa :D
jee oltiin taiteellisia
Susannan lempirannalta :)


Tän junamatkailuepisodin jälkeen oli ihan kiva päästä kotiin, oon nyt siis host-äidillä. Oon saanut viettää pari päivää rauhassa vääntäen yhtä runoprojektia maanantaita varten..n. 3000 sanaa myöhemmin voin huokaista helpotuksesta ja toivoa että kelpaa. Muhun on nyt muuten iskeny pieni paniikki, kun tajusin paljonko kamaa mulle on kertynyt tässä täällä elellessä..aloin tekemään lähetyslistaa mun vaatteita varten, huhtikuun puolella mun oma perhe taitaa alkaa vastaanottaa paketteja Ranskasta. Host-isä on ehdottanu mulle että voisin hankkia vaan pikku lentokoneen kaikille mun kamoille :D Joka tapauksessa tulee olemaan mielenkiintosta..

Ensi viikolla palataan sitten taas kouluun, onneksi huhtikuun lopusta alkaa kahden viikon pääsiäisloma niin ei mee tää elämä liian rankaksi ;)

Alors mes vacances de ski se sont bien passés. La prémière semaine j'étais à Paris chez le cousin de ma mère d'accueil, on a vu beaucoup de choses et j'ai adoré la ville. On a visité le château de Versailles mardi, mercredi on s'est baladé à l'Ile de la Cité et on a aussi visité le Panthéon et gouté la glace chez Berthillon (la mienne était pain d'épice, c'était trop bonne). Jeudi on a visité le musée d'Orsay et l'Arc de Triomphe, vendredi et samedi étaient plus calmes: on s'est baladé un peu plus et puis on a fait quelques magasins. On a beaucoup marché pendant la semaine et du coup dimanche j'étais crevée :D Puis lundi j'ai pris le train au sud car j'ai rendu visite à une amie finlandaise qui habite là-bas. On a passé deux jours supers, j'étais très contente de la revoir :) Après tous ces voyages par train j'ai été à la maison, travaillé et vu mes amies. Il commence à faire plus chaud, quand en Finlande ils ont eu de la neige..j'attends l'été avec impatience. Après tout, je me suis bien reposée et prête pour la rentrée !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti